listen to Soundcloud for examples at Bovissima

https://soundcloud.com/user-799910297

 

Mezzo-sopraan Lotte Bovi studeerde toneel aan studio Herman Teirlinck in Antwerpen voordat zij zang ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag.

Al tijdens haar studie zong zij bij de Vlaamse Opera een van de bloemenmeisjes in Parsifal van R.Wagner. Daarna was zij tot 2001 als lid van het vaste ensemble verbonden aan het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.

In het oratoriumrepertoire zingt zij partijen als de mezzosopraanpartij in het Stabat Mater van G. Rossini of de mezzopartij in ‘das Paradies und die Peri’ van R. Schumann, Maar ook alle aria’s in de Matheus passie en het Wheinachtsoratorium van J.S.Bach behoren tot haar repertoire. Deze voerde zij uit met het Randstedelijk Begeleidingsorkest  o.l.v. Wim de Ru en het Rotterdams barokorkest o.l.v. Benjamin Bakker.

Tot haar opera-repertoire behoren rollen als Carmen (Carmen G.Bizet, KunstKlank/ Ex Animo. Leiden o.l.v. Wim de Ru), Lola (Cavalleria Rusticana, Nijmeegs Symphonie orkest o.l.v. A.Tien), Mercedes (Carmen), Cherubino (le nozze di figaro) en Dorabella  welke zij regelmatig in concertante en geënsceneerde vorm ten gehore brengt  met dirigenten als  Jos Vermunt, Hans Leenders , Arjan Tien en Wim de Ru.

Zij werkte in een uiteenlopend repertoire onder dirigenten als Phillippe Herreweghe, Bernard Haitink, Arjan Tien, Jos Van Immerseel, Micha Hamel , Kenneth Montgommery en Guy Van Waas.Zij zong de rol van Adelaíde in ‘der Vogelhändler’ van C.Zeller in 2008 bij Supierz internationale operaproducties met voorstellingen in Polen en daarna in een tournee door Nederland.

Met pianist Kees Wieringa zong zij liederen van o.a. Jacob ter Veldhuis in een programma rondom  Canto Ostinato van Simeon ten Holt op diverse festivals. Van het concert 'canto ostinato revisited' in het Concertgebouw  waar Lotte de zangpartij voor haar rekening nam is onlangs een cd uitgekomen onder label Dorecords.

Lotte is hiernaast ook actief als initiator, uitvoerder en producent van performances waarin beeld en muziek tot één geheel worden versmolten.  Een scala aan performances bedacht zij inmiddels voor kunst/muziekmanifestaties als Motel Mozaique en de wereld van Witte de With, museumnachten in Rotterdam en Enschedé en theatervoorstellingen . Hiermee treedt zij regelmatig op in Nederland , Belgie, Frankrijk en Italie.

Met de interdisciplinaire voorstelling Caleidsoscope-Sheherazade in samenwerking met videokunstenaar Marieke van der Lippe, 3d mapping specialist Olivier Scheffer en componist/pianist Kees Wieringa was zij onderdeel van de slotceremonie van de Marrakech Biennale 2016 in Marrakech, Marokko.

 

In de planning staat een concert met vocale muziek van A.Vivaldi en tijdgenoten met het Faelix barok orkest o.l.v. Anthony Scheffer in de Oude Kerk te Charlois

 

Voor meer informatie Lottebovi@hotmail.com

 

 

 

sponsored